Inhoud van de beweegschool

Wat houdt de beweegschool in?

Er zijn binnen dit project twee varianten mogelijk:

  • De volledige interventie school waarbij de schooldag verlengd wordt, het lesrooster wordt aangepast, de kinderen een gezonde lunch op school krijgen aangeboden en er extra momenten van bewegen en creativiteit worden ingebouwd tijdens de lessen en de overblijfpauze. Basisschool “De Schatgraver” en Basisschool “Wereldwijs”, beiden in Landgraaf, doen mee als volledige interventie school binnen dit project.
  • De beweegschool waarbij er “alleen” extra momenten van bewegen en creativiteit worden ingebouwd tijdens de lessen en de overblijfpauze. OBS Harlekijn in Landgraaf en wij, Bs Langeberg doen mee aan het project als beweegschool. Hiermee zijn wij de enige beweegschool in Brunssum die de leerlingen een beweegprogramma aanbiedt tijdens de tussenschoolse opvang.

Op Bs Langeberg is dus de tweede variant van toepassing. Er is dus niets veranderd aan ons lesrooster  en de kinderen nemen nog steeds hun eigen boterhammentrommeltje mee.

 

 

 

Naast bovengenoemde scholen,  doen er nog 4 controle scholen mee waar er niets zal veranderen en waarmee bovengenoemde 4 scholen vergeleken zullen worden.

eerstvolgende activiteit

Activiteit begint over
Activiteit op dit moment:
Sinterklaasavond